all the small things
 
Sunday, March 16, 2008
A waste of wishes
[niste ganduri pornind de la stirea aceasta]

Cand aveam 5 ani imi doream ca Ion Iliescu sa fie presedintele Romaniei si cand voi avea 18. Eram preocupata de politica. Stateam seara in bucatarie langa bunicul si citeam ziarele. Sedeam tacuti si din cand in cand oftam grav sau dadeam din cap in semn de intelegere. Da domne, e de rau. Aha, pai sa stii ca e ne spuneam printr-o miscare nervoasa a barbiei. Simpatizam cu Ion Ratiu, cu Radu Campeanu insa nu cu Iliescu. E de rau, clar!

Cand am invatat sa scriu mi-am dus activitatea politica la un alt nivel. Am inceput sa militez. Scriam poeme intr-o zi oamenii s-au adunat si-au strigat/ JOS ILIESCU JOS ILIESCU/ Si a nimerit/ JOS si povesti de luare aminte in care treceam note de subsol: Iliescu = baubau, zmeu, ala rau. Asa gandeam eu, ca intr-o zi o sa ma fac eu mare si o sa salvez Romania de Iliescu. Da Doamne sa mai fie presedinte si cand voi avea optispe ani imi spuneam in gand. Ca sa il pot asasina, nu de alta. Caci nu ai voie sa omori pe nimeni pana nu faci optispe, asa-i? gandeam.

*

La 9 ani mi-am dorit ca atunci cand voi avea 18 Bogdan Stelea sa divorteze. Ca sa ma pot marita cu el. E barbatul perfect si nicicand nu voi gasi un altul ca el credeam eu. Am continuat sa cred asta si dupa golurile luate in meciul cu Elvetia si dupa Euro 96. Ahh e barbatul perfect asa il vedeam eu la unspe ani numai ca e insurat. Las' ca poate cand voi face optispe nu va mai fi.

*

Tocmai ce am citit stirea din Cancan si inima mea nu a sarit nici o bataie. Nici macar una. Simt doar o urma de regret la gandul ca am intrat in rezerva de dorinte si am irosit-o total aiurea. Daca [Doamne fereste!] intr-o buna zi cand imi voi pune o dorinta eterna, voi primi mesajul ca am ramas fara fonduri?

Am luat hotararea ferma ca de-acum gata cu copilariile astea, nu mai imi pun nici o dorinta. Nici macar una. Faca Basescu ce-o vrea, pe mine nu ma intereseaza defel. Eu incep sa imi refac rezerva si asta chiar de azi.

[DISCLAIMER: nu exista nici o legatura, de nici un fel, intre postul de mai sus si postul acesta]
posted by Diana Adela Martin @ 9:21 PM  
13 Comments:
  • At 11:20 PM, Anonymous Anonymous said…

    stelea, huh? the cosmina pasarin era tintea mea acum muuulti ani.:)

     
  • At 11:51 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    :) cosmina e inca nemaritata. cred

     
  • At 12:15 AM, Anonymous Anonymous said…

    nu i-a imbratisat nimeni pana acum puritatea, talentul si sarmul ei personal? mhmm... ciudat.

     
  • At 3:04 PM, Anonymous Anonymous said…

    Rezerva de dorinte e limitata?!!
    *runs around screaming in despair*

     
  • At 4:42 PM, Anonymous Anonymous said…

    Si eu tot haiduc am vrut sa ma fac. ;) Asta cu rezerva de dorinte m-a cam pus pe ganduri. Si daca...? Hm. De ce nu esti mai mare sa te fi cunoscut mai devreme si sa ma avertizezi?

     
  • At 8:31 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    cending: asa m-a avertizat bunica fii inteleapta fii precauta fii austera. toate lucrurile bune sunt limitate: bomboanele tic tac, foile din blocul de desen, vacanta mare si minutele unui meci de fotbal.

    pinguilde: acum m-ai facut curioasa ... ce dorinta ti-ai pus de-ti doresti sa n-o fi pus? spune tot!

     
  • At 8:51 PM, Anonymous Anonymous said…

    Nu, nu, nu. Nu asa. Toate dorintele mele sunt bine puse. Sau au fost la momentul ala. Nu le regret. Atata doar ca... daca chiar se termina? Sau poate, brrrrr, s-au terminat deja.

     
  • At 9:56 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    atunci va tb sa incepem sa practicam stoicismul (e un curent filosofic total opus mmstoicismului)

     
  • At 10:49 AM, Anonymous Anonymous said…

    ..:) hello Missy !
    cand eram mica voiam sa ma fac musafir !Dar din pricina vremurilor vitrege nu mi-a iesit :)
    j.

     
  • At 3:39 PM, Anonymous Anonymous said…

    Ce maturi dom'le...Io cand eram mic imi doream un tractoras cu remorca :D

     
  • At 4:33 PM, Blogger Dani Mocanu said…

    Eu nu stiam diferenta dintre un extraterestru si un astronaut. Ghici ce vroiam sa fiu ??? :)) (Multi spun ca mi-a iesit.)

     
  • At 5:23 PM, Blogger airin said…

    doamne, ma gandeam la acelasi lucru aseara si coincidenta e ca tot un fotbalist a fost motivul;)) cand eram mica barbatul meu perfect era daniel pancu si tot asa ma gandeam ca atunci and o sa am 18-19 o sa ma marit cu el... am implinit 19 ani, el a divortat dar nimic... Dorintele se schimba pentru ca noi ne schimbam, daca am avea dorinte eterne inseamna ca am ramane la fel...wouldn;t that be boring, huh?

     
  • At 8:20 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    da ar fi plictisitor. iar uneori teribil de periculos, ce s-ar fi ales de mine daca inca imi doream sa il omor pe Bunicutza? ;)

    dani dar spune-mi ce ai devenit :)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory