all the small things
 
Wednesday, February 20, 2008
Astrologii inversunati poarta fusta
Azi, la restaurant, masa de langa mine era ocupata de un grup de tipe care discutau la ce liceu sa-si dea copiii: Gheorghe Lazar, Tonitza, Scoala Centrala, ala de engleza. Unul are directoare naspa rau, la altul se chiuleste prea usor, altul iti da totusi o diploma cand termini si nu-i putin lucru sa pornesti cu ceva la CV, unul e aproape de casa, iar altul si mai si - cam astea erau criteriile care au fost dezbatute de-a fir a par vreo trei sferturi de ora. Copiii fiind abia la gradinita acum, imi dau eu seama spre sfarsitul conversatiei.

Si uite asa ajung sarmanii si bietii barbati sa creada ca motivul pentru care li se da cu flit de la prima intalnire e acela ca nu empatizeaza indeajuns sau ca poarta cravata gresita cand e limpede ca ce le lipseste sunt genele potrivite pentru a da absolventi de Lazar. Nu sunt conform planului si cu asta basta.
posted by Diana Adela Martin @ 6:23 PM  
11 Comments:
  • At 9:13 PM, Blogger Yoyoisme said…

    Ce ma bucur ca eu sunt absolvent de Lazar. :) Dar sa stii ca aia cu adevarat pretentiosi veneau din Mihai Viteazu.Odata demult.Acum toti sunt pretentiosi.

     
  • At 9:19 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    mihai viteazul reprezinta si azi un standard :) dar bonomia si boemia cel mai bine in lazar se deprinde. testat!

     
  • At 12:56 AM, Anonymous Anonymous said…

    chestia cu genele nepotrivite mi-a adus aminte de filmul Gattaca de acum cativa ani. :)

    cred ca toti si-ar dori sa traiasca realitatea din film si sa nu mai astepte dupa liberul arbitru ca sa vada daca au nascut un copil inteligent si imun la toate bolile planetei ori ba. :

     
  • At 2:31 AM, Anonymous Anonymous said…

    hi, Diana !
    welcome ! welcome!
    :) deci "soarta" copiilor se decide la "o cafea" :) aveau si prajituri alaturi??;)

    J

     
  • At 9:28 AM, Anonymous Anonymous said…

    Si mie mi se parea absurd cand vedeam acu' cativa ani in filmele americane cum de la varsta de 2 luni se gandeau la ce gradinita sa-l inscrie, cu liste de asteptare, la ce liceu, la ce facultate...

    Trist.

     
  • At 10:23 AM, Anonymous Anonymous said…

    Bine draq că încă n'au ajuns să le caute liceul/facultatea, înainte de ai naște.

     
  • At 10:20 AM, Blogger Annie said…

    Oricum isi fac, ele, mamicile, planuri degeaba, ca nu se stie cat de ascultator o sa fie adolescentul de maine. Daca va fi la fel ca cel de azi...
    La gradinite stiu ca am ajuns si noi ca in filmele americane si ca nu mai sunt efectiv locuri, inteleg ca se zbat sa gaseasca o gradinita buna in timp util. Liceul insa va depinde de inteligenta copilului, de eventualele talente si propriile optiuni - sau, dupa sistemul de azi, optiunile calculatorului (stiu ca au fost cazuri in care obtineau media buna dar calculatorul ii distribuia din greseala la al doilea sau al treilea liceu din lista de optiuni).

    Sa visezi nu e interzis, pe vremuri orice mamica spera sa-si dea fetita la balet sau pian, orice tatic visa sa-si vada baiatul fotbalist, iar mai apoi ii vedeau doctori sau avocati... Interesant e ca foarte multi dintre aceia care isi vor copiii la Lazar sau Mihai Viteazul ajung sa se resemenze ca odrasla a intrat cu greu (uneori si pile) la Vulcan sau la Bolintineanu.

     
  • At 12:28 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    windy J: se poate? prajiturile au calorii. mancau salate

    b0gdan: chestia asta deja nu mai e o secventa din filme :)

    bearscorpio: le dai idei ;)

    annie: asa-i,planurile parintilor nu coincid cu dorintele sau putintele copiilor. de aceea mi se si par inutile/ risipa de efort orice planificari care merg mai departe de gradinita sau scoala primara

     
  • At 9:46 PM, Anonymous Anonymous said…

    E clar ca in Lazar inveti intr-adevar ce inseamna bunele maniere, ce si cum sa citesti,cum sa vorbesti etc. As zice insa ca asta se intampla pe vremea mea(am terminat Lazarul acum 2 ani) si ca fetele "ieseau" in fata, nu baietii. Asta apropo de postul cu d-ra si domnii din masina... :P o d-ra absolventa de Lazar n-ar fi zambit niciodata unor domni, chiar si accidental! (bad joke!!)

     
  • At 12:03 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    noni, inseamna ca am fost o perioada colege. eu am terminat lazarul acum 4 ani

     
  • At 12:35 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    si zau dc i-am vazut ;)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory