all the small things
 
Friday, February 15, 2008
o recomandare
Sambata aceasta, la ora 23.00, ProCinema va difuza filmul Cainta regizat de Tengiz Abuladze. Realizat in 1984, din cauza cenzurii acest film nu va fi prezentat decat abia trei ani mai tarziu in cadrul Festivalului de la Cannes, unde va si lua Marele Premiu al Juriului. Etichetat de Abuladze drept o "fantasmagorie tragica", filmul prezinta acel regim politic pentru care "4 din 3 cetateni reprezinta un inamic pentru popor" si infatisarea sa neumana: Varlam, cu mustata sa musca a la Hitler, cu parul aranjat precum Stalin si intr-un costum negru ca [cine oare?]. O figurina realizata prin asamblare care-n filmul nostru moare. Repede.

Ce se-ntampla cu cadavrul lui Varlam si despre strazile care nu conduc catre nici o biserica puteti afla mai multe vizionand filmul de maine seara.

Mai puteti gasi aici un studiu interesant despre acele vremuri, iar aici postere, cantece pionieresti, imnuri sportive si chiar inca mai multa propaganda.
posted by Diana Adela Martin @ 8:28 PM  
3 Comments:
  • At 12:00 PM, Blogger supercalifragilisticexpialidocious said…

    Nu am trait sub comunism, nu pot empatiza, dar filmul nu poate sa nu miste ceva in minte/inima/gand etc... Varlaam e un alter ego bine mascat al celui care a facut cel mai mare genocid pana in zilele noaste, Stalin, si "supusului" sau mai mic Beria.

     
  • At 4:44 PM, Blogger gyrovague said…

    bravos copila... cainta lu' abuladze e chiar un film de vazut din seria celor multe, de cinemateca, peste care au trecut anii.
    ai vazut aseara pe tvr "love song for boby long" cu travolta si scarlet johanson?

     
  • At 9:27 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    supercalifragilistic: mie nu mi se pare deloc mascat, chiar m-am mirat cum de un astfel de film a putut fi realizat in acea perioada

    gyrovague: pe acesta l-am sarit. sambata aceasta pare-mi-se ca se va mai difuza la procinema un film de Abuladze "Ruga"
    te mai astept cu recomandari :)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory