all the small things
 
Sunday, January 13, 2008
Philolsophers - A rough & incomplete guide for a healthy social lifestyle (ep. 1)
- Si mie imi place feng shui-ul.
- Huh?
- Feng shui-ul. Am spus ca si pe mine ma pasioneaza. Faptul ca exista undeva o forta - o forta superioara, intelegi? - cu care putem comunica; si asta prin intermediul obiectelor! Toate chestiile astea mi se par asa... EXTRAORDINARE! Adica - ma urmaresti? - pui obiectele asa si asa [scormoneste prin portofel si buzunare si scoate o bancnota si un prezervativ cu care gesticuleaza] si gata ... trimiti un mesaj undeva mai sus. E fascinanta toata treaba asta. Numai cand te gandesti cum ordinea particulara conlucreaza cu ordinea universala si obtii [face o pauza pana gaseste cuvantul cautat] ... armonie. Da, asta e: ARMONIE! Toata chestia asta este pur si simplu ... WOW! Apropo, ai citit Alchimistul?
- Stii ceva? ... Nu, las-o balta.
- Huh?
- Comunicare. Studiez co-mu-ni-ca-rea. Si uneori publicitatea; in pauzele de la Tanar si nelinistit.
- Aha, fain asa! Mi se parea mie ca glumesti. Uneori nu recunosc umorul chiar asa ... din prima ... si ai mai si spus-o pe un ton serios.
- Ca glumesc? Cum asa?
- Pai da. Nu prea ai mutra de [pompos] filosof.
- Aha.
- Esti ... cum sa spun ca sa nu ma exprim gresit ... dragalasa. Da ... si normala. Nu esti vreo ciudata de-aia stii, care priveste-n jos rosind cand vorbesti cu ea. Si ai mai si glumit adineauri.
- Ok. Acum ca am pus asta la punct merg sa ascult niste muzica.
- Okeey ... Rock on baby!
- Whatever.

SFAT 1 - CUM SA EVITI CONVERSATIILE STANJENITOARE [CU NECUNOSCUTI IGNORANTI/ PLICTISITORI/ WAAY TO FREAKY]
Nu recunoaste ca ai absolvit sau studiezi filosofia. Minti pur si simplu si spune ca te ocupi cu altceva: sociologie, psihologie, meteorologie etcetera.

[sociologie -> taiat de pe lista. turambar zice: Nu merge. Si daca te declari sociolog, tot ti-o furi. Perceptzia publica este ca sociologii este nishte chestii asha, complexe shi funky, care se pricepe la toate shi are raspunsuri inclusiv la comportamentu sexual al furnicilor de abanos. Deci don't. Wipe out sociology from your escape list.]

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 8:44 PM  
10 Comments:
  • At 9:51 PM, Anonymous Anonymous said…

    chiar o sa iti urmez sfatul!!! s'ar putea sa functioneze...

     
  • At 9:54 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    hei gabi! :) ma bucur sa te vad.

    and stay tuned, there's more to come

     
  • At 10:24 PM, Anonymous Anonymous said…

    asta ne spunea si un profesor de-al nostru prin anul doi, daca mergi cu trenu o sa se gaseasca vreunul care sa spuna ca viata e o mare curva

    sa nu dea naiba in voi sa ziceti ca sunteti la filozofie

     
  • At 12:34 AM, Anonymous Anonymous said…

    dar Lindsy ? oare Lindsy nu vrea să ajungă la armonia universală ? dar cine s-o înţeleagă, mititica...

     
  • At 5:17 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    vlad: am intrat pe blogul tau si vad ca avem preferinte muzicale asemanatoare :) am descoperit si niste formatii pe care nu le stiam, thanks.

    the man: nu stiu ce as putea sa spun despre Lindsay Lohan intr-un comentariu astfel incat sa o relevez in complexitatea ei si sa te revelez.
    teza pt care nu voi inceta sa lupt este aceasta: LL este la nouvelle Marilyn Monroe.
    argument: impartasesc acelasi sentiment tragic al fiintari.
    Bibliografie: pentru mai multe detalii v. si lucrarea lui Michel Schneider - Marilyin pe divan

    Astept cu curiozitate teza ta despe LL (puternic argumentata) dar si pe cea a oricarui exeget lohanian. Stii ce mi-ar placea Dan? sa ne intalnim intr-o zi: eu, tu si cu Raluca Zenga si sa facem o sesiune de comunicari pe tema asta. ce zici?

     
  • At 6:03 PM, Blogger Turambar said…

    Nu merge. Si daca te declari sociolog, tot ti-o furi. Perceptzia publica este ca sociologii este nishte chestii asha, complexe shi funky, care se pricepe la toate shi are raspunsuri inclusiv la comportamentu sexual al furnicilor de abanos. Deci don't. Wipe out sociology from your escape list.

    :P

     
  • At 10:53 PM, Blogger Turambar said…

    I can't really tell you about the sexual life of ants, since I'm still studying it.

    Watch! Watch! Do you see that little pervert, over there, in the corner, under that crumb? Look at 'er, how she's screamin' with delight... Dirty ant!

    Ooops. Sorry. She's a he. More pervert than I've thought. Where's my magnifying glass? I'm gonna get myself a Nobel prize for that.

    Pump it, pump it, little ant
    Show me how tremendous you're at
    Pump it pump it
    Don't you dare to stop
    Let me bring my microscope.


    rofl

     
  • At 2:26 PM, Anonymous Anonymous said…

    Taie de pe lista si psihologia.e cea mai periculoasa optiune.Instant,oamenii incep sa isi povesteasca vietile si problemele,asteptandu-se ca tu sa detii solutiile salvatoare sau sa iti scoti micul glob de cristal in care sa le ghicesti trecutul,prezentul si viitorul.si vai de tine daca le spui ca nu stii/nu te intereseaza/sa se duca naiba la un psiholog adevarat.

     
  • At 1:44 PM, Blogger Turambar said…

    This stuff is so fascinating that I can't stop wondering. Furnicile sunt monogame? sunt promatriarhat? considera comunismul inuman? care e idealul lor de frumusete? pentru ce traiesc?

    Pe scurt, cum ii sta bine unui om de shtiintza. Unui shtiintzolog.

    Furnicile nu sunt monogame. Furnicile sunt obsedate shi obscene shi crude shi rele. Cele mai bune furnici crude sunt cele negatite. Se ia furnicutza de piciorushu dreapta fata shi se ingurgiteaza cu ajutorul unui slurp urmat de un burp. Daca te intzeapa pe esofag, indura cu stoicism. Face bine la barbatzie.

    Furnicile nu sunt promatriarhat. Furnicile sunt promushuriat. Este o forma de paternalism feroce in care parintzii sunt devoratzi iar copiii sunt vinovatzi si au puseuri sinucigashe in vis. Se trateaza cu Prozac, dar nu da resultate. Slurp. Burb.

    Furnicile nu considera comunismul inuman. Ele considera comunismul furnician. In acest scop, la intrarea in mushuroi, in stanga covorashului de shters pe piciorushe shi in dreapta butucului de taiat piciorushe daca ai calcat stramb, este montat un panou de onoare cu furnicutza cea mai furniciana shi cea mai dreapta. Panoul este impodobit estetic cu cele mai recente piciorushe proaspat taiate pe butucu de taiat piciorushe.

    Idealul de frumusetze al furnicilor furniciene este sa ai toate piciorushele acasa. Cand itzi este taiat primu piciorush, eshti retrogradata de la stadiul de furnica comunist furniciana la stadiul de furnica consumerista. Adica eshti consumata shi singuru lucru care il potzi face este sa itzi intzepi avalatoru on your way down the esophag. Slurp. Burp. Ciup ciup.

    Furnicile traiesc pentru a fi observate. Noi le observam pentru a castiga bani. Noi castigam bani pentru ca altzii sa traiasca din sudoarea fruntzii noastre furniciene. Lantzul se inchide inexorabil shi dureros. Insa fara patima shi fara piciorushe. Chop chop. Harsht.

    Vezi de ce e bine sa-tzi cumperi microscop? Vezi totu cu o acuratetze dureroasa, patimasha shi lipsita de iluzii. Astfel devii shtiintzolog shi itzi creshte un set suplimentar de piciorushe. Pe care le chop chop pe butuc.

    Pe urma vinzi microscopu in talcios shi-tzi cumperi vodca.

    Slurp. Burp.

     
  • At 3:19 AM, Anonymous Anonymous said…

    pe mine m-ar fascina si meteorologia, asa ca ar trebui scoasa de pe lista. marketing, tata, zi marketing si n-ai nici o treaba.

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory