all the small things
 
Friday, February 29, 2008
Secrete de tot felul [out in public now]
Ca veni vorba mai devreme de secrete, asta e unul dintre motivele pentru care nu mi-ar placea defel sa traiesc intr-un oras mic, mititel sau chiar minuscul. Ba chiar mi-ar fi teama: nu care cumva sa se afle ca in timp ce asteptam verdele la semafor zambeam celor doi barbati din masina oprita langa mine.

-Pai nu-i frumos donshuara sa zambesti asa la barbati taman in intersectie acuza domniile lor.
-Dar zau daca-i vedeam incerc eu sa ma apar. Cu ce-s de vina eu ca indivizii au oprit masina chiar in raza zambetului meu??? Stiti... eu zambesc aiurea, nici macar nu imi dau seama cand o fac. Insa ma crede cineva? Ei, ash. Nimeni.
-Pai cum vine asta donshuara ... sa zambiti aiurea, imi explicati si mie? Ati citit undeva ca asa ar trebui sa se comporte-o domnisoara? O domnisoara respectabila trebuie sa fie de respectat in orice conditii, va rog sa nu uitati asta!

In orasele minuscule, teama mi-e ca ceva de genul asta sa nu ma compromita pe vecie.

*

In saptamanalul Clujeanul am dat peste o rubrica in care Napocel se sesizeaza, se indigneaza si spune tot din casa, ba mai da si lectii de morala. Stiati ca:
  • Un angajat cam apatic al firmei Domino PC a promis unui client, în după-masa zilei de vineri, că până seara îi va livra laptop-ul pe care acesta l-a comandat. Acelaşi funcţionar a susţinut că îşi va suna clientul pentru a veni să-şi ridice laptop-ul: o altă promisiune nerespectată. Putea să telefoneze măcar să-şi ceară scuze dacă nu putea respecta termenul iniţial. (aici)
  • O funcţionară brunetă, pe la 30 de ani, îmbrăcată într-o fustă verde, de la sucursala BRD din Piaţa Unirii, s-a răstit la un client care făcea nişte plăţi joia trecută în jurul orei 17:45. După ce l-a lăsat pe client să aştepte preţ de câteva minute bune, s-a hotărât în sfârşit să-l bage în seamă, dar a început să trântească hârtiile din jur şi să numere banii, tot atunci ocupându-se şi de ceilalţi clienţi care îşi aşteptau rândul la ghişeu. Cel mai probabil, clienţii veniţi la bancă să-şi plătească facturile o cam "deranjau" pe funcţionara grăbită să ajungă acasă cât mai repede. (aici)
  • O Dacia Logan de culoare roşie condusă de o doamnă era să calce pietonii care traversau regulamentar strada în apropierea Pieţei Mărăşti, vineri în jurul orei 14. După o frână cu scrâşnete, desprinsă parcă din filmele poliţiste, aceasta a oprit aproape de picioarele oamenilor şi a început să facă semne ca lumea să se grăbească. Cine ştie, poate era într-o misiune importantă... sau urmărea vreun alt Logan. (aici)
  • Acele vânzătoare ale magazinului alimentar din Piaţa Mărăşti care n-au niciodată monede pentru a da rest. Culmea tupeului a fost atinsă joia trecută, în jurul orei prânzului, când una dintre angajate i-a dat rest unei cliente care cumpărase un pachet de gumă de mestecat tot o lamă de gumă, din exact acelaşi sortiment cu cel pe care aceasta îl ceruse. (aici)
posted by Diana Adela Martin @ 1:43 PM  
8 Comments:
  • At 2:39 PM, Anonymous Anonymous said…

    :)) Iti spun eu ca e groaznic sa locuiesti intr-un oras mic de provincie.

    Si cand ma gandesc ca unii clujeni se indigneaza cand le spun ca traiesc intr-un oras mic... ar trebui sa le arat postul tau :D

     
  • At 2:48 PM, Blogger racutza said…

    Orasul in care m-am nascut eu e atat de mic incat s-a si nascut o zicala in legatura cu barfele. Avertizez ca e urat dar e adevarat: " la cofetarie ai tras o basina si la clubul cultural se aude ca te-ai kkt pe tine"!
    chiar asa e =))

     
  • At 3:01 PM, Anonymous Anonymous said…

    pe de alta parte, doar intr-un oras mic poti descoperi daca ai o atitudine-de-oras-mic.
    Poti sa ai o atitudine-de-oras-mare oriunde; chiar si in Turda. mda.

     
  • At 5:42 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    egohead: si poti sa ai o atitudine de oras mic si intr-un oras mare ;) cel mai mult conteaza (pt mine, pt altii nush ) sa nu te plictisesti & sa te poti juca de-a turistul - un rucsac in spate si pornesti la explorat.

    racutza: ai reusit sa pacalesti barfitorii?

    ionuca: mie clujul imi place mult. plus ca am o slabiciune pentru teatrul maghiar din cluj.

     
  • At 11:47 PM, Blogger Ela Iliesi said…

    Cum vor nenii aia de la ziar sa faca dreptate pe lume! Ce suparare mare pe Loganul ala! :)

    Mi-a adus aminte de .

     
  • At 11:42 AM, Anonymous Anonymous said…

    chiar zilele astea ma gandeam la acelasi lucru...daca as putea sau nu, sa traiesc intr-un orasel de munte ori intr-un satulet mediteranean..Din pacate mi-am dat seama ca sunt mult mai citadina decat credeam! am nevoie de zgomot si am nevoie si de poluare!dar cred ca e vorba de puterea obisnuintei si nu de o anumita structura a individului!

     
  • At 12:08 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    ela: n-am vazut malena auch ;) eu am fost indignata cand am vazut ce reactii a trezit loganul. ba chiar mi s-a parut o atitudine discriminatorie la adresa sa. si de ce nu ar avea loganul dreptul la viteza si frane bruste?

    gabi: peste cativa ani (iti promit) vom inchiria o casuta intr-un sat mediteranean si ne vom petrece vara acolo. lenevind si pufaind aburi de la crema de zahar. si facand cu ochiul pescarilor draguti. si poate si citind. si facandu-ne manichiura. ce zici, imi accepti invitatia?

     
  • At 7:38 PM, Anonymous Anonymous said…

    ok, mai ramane sa stabilim satuletu :)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory