all the small things
 
Saturday, December 06, 2008
Pe unde se mai ascunde Alice?
Uite-o colo, intr-un salon de coafura, stranutand! Lipita intre 2 tapete colorate, e invalatucita toata in aburi de fixativ. Care se preaumfla la fiecare plecaciune a degetului mare. Capturand instant cate-o suvita de par proaspat rasucita dintr-un bigudiu prea mare ce nu a invatat sa zboare. Si-acum, eliberat din stransoare, pica pe podea.

Unde zace neobservat, observand glezne de doamne. Cand va creste mare, va deveni ochean!

Alice sta culcata pe podea si se face ca viseaza, insa infuzeaza. Croseteaza. Face vestoane din ceva ce pana atunci fusese par. Ies un fel de armuri infioroase pentru purtat lupte citadine. Cu peisaje care au amutit. Si cu oameni incruntati, c a r e z b i a r a.

Lasand degeteleandrelele jos, zambeste victorioasa. Poate purcede la dormit. Injumatatita de un foarfece de trefla, prin ale carui ochiuri e numai buna de privit!

*

Sa stiti, dragi cititori, ca aici la coafor e treaba serioasa! Inca se mai fac povesti. Si chiar si la lasat de seara, cand orarul s-a-ncheiat, foehnurile tot mai soptesc vorbe dulci la urechi.

**

Inca din copilarie am cautat ceva care sa se afle la celalalt capat al plictiselii care ma apuca de fiecare data cand mergeam la coafor. Si am gasit, este magia. Cea care ma face sa descopar miraculosul imbibat in viata de zi cu zi. Iar aici, la salon, il gasesti din plin. E ceva ireal in aceste saloane de coafura. Asa cum sunt ele, stereotipizate la maxim, inabusa orice urma de real prin transformarea oamenilor direct in imaginea lor. Zambete care dezvaluie multi dinti, coafuri fixe, machiaje stridente, o cochetarie prea evidenta, pupici zgomotosi aruncati pe obraji: Un tablou pop art compus si desfasurat chiar in fata ta.

:)

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 12:10 AM  
2 Comments:
  • At 1:51 PM, Anonymous Anonymous said…

    eu dupa o sedinta la frizer, ies afara si trag cu sete aer in piept, am, in primul minut de dupa, impresia de salt inapoi in timpul si zilele noastre, de om proaspat eliberat dintr-o inchisoare aleasa in care ai facut mai mult decat ce e omenesc posibil sa gasesti interes si utilitate timpului intens si concentrat petrecut asteptand. Tic tacul ceasului de perete, tzac tzacul foarfecilor, vocile stridente suprapuse, unghii mari, chelii, plete, caldura, ziare de scandal...
    Sunt mai usor :)

     
  • At 2:55 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    haha! traiasca usuratatea! :D

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory