all the small things
 
Wednesday, July 25, 2007
Mica prelegere personalizata despre obiectivism si postmodern
[ton afectat] Obiectivismul. Atat de passe. Plictisitor, neironic si previzibil. Un pullover, o centura lata in talie si o pereche de strampi. Teribil de nepostmodern.

[ton devenit brusc vesel, teatral; ca in reclamele cu Magda Catone] Si ma incanta sa vad ca Wikipedia e de acord cu mine. Asa ca ascultati mica mea previziune pentru viitor, compuneti repede un dictionar sau o enciclopedie personala. Despre ce vreti voi, politicieni de la B la Z, succesele lui Rapid in cupele europene (nu e o regula ca un dictionar sa fie voluminos), iubiti imaginari sau ursuletii de plus ai prietenelor voastre. Hituri vor fi si dictionarul cadourilor tocmaibune pentru oriceocazie, cat si enciclopedia scuzelor, pretextelor sau sms-urilor de sarbatori. Mie una imi plac la nebunie dictionarele acestea personalizate, putina barfa, putine date stiintifice riguroase, statistici si snoave. Cred ca s-ar vinde ca painea calda. Si ca tot va spuneam de Wikipedia, iata ca aici revolutia a inceput deja:

[text afisat de retroproiector] Prezentarea trupei Wednesday Night Heroes: oi one more thing they fucking kick ass and i want to have sex with everyone in the band (here)

[nota mea personala] Dictionarul meu preferat din toate timpurile este fara indoiala Dictionarul onomastic al lui Mircea Horia Simionescu. O carte de care te poti bucura indiferent daca ai citit sau nu aceleasi carti ca MHS.
e.g.
Abdul Exotic, bronzat, vorbaret, sprancene arcuite, foarte negre, peste ochi cenusii, cu intelesuri. Nas acvilin, indicand o mustata fioroasa, bine conturata pe gura de faun. Zambeste rece, dar cu toata fiinta, ca si cum ar aprinde intunericul incaperii cu spada unei oglinzi invartite dupa soare. Tip de nepatruns.
Abdulah Cu doua trepte mai de nepatruns decat Abdul.

Iar alte entreprise enciclopedante care m-au fascinat sunt: filmul Valizele lui Tulse Luper regizat de Peter Greenaway (nascut: 5 aprilie 1942 in Newport, UK) si cartea lui Sei Shonagon (nascuta ~965 in Japonia) Insemnari de capatai, carte despre care Adrian Mihalache afirma ca ar fi primul blog, v. aici [fragment rostit bineinteles cu vocea lui Florian Pittis]

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 3:47 PM  
4 Comments:
  • At 5:34 PM, Anonymous Anonymous said…

    da, sa stii ca si eu ma gindisem mai de mult ca "Insemnari de Capatii" e de fapt echivalentul unui blog!

     
  • At 6:33 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    gaijinul, ca raspuns la postul anterior:
    3. cumva ceasornicarul orb e traducerea titlului cartii the selfish gene? din cate stiu, aceasta e lucrarea in care dawkins isi contureaza conceptia sa asupra evolutiei.
    2.ca operator primitiv in logica modala e indeajuns unul singur

     
  • At 2:45 AM, Anonymous Anonymous said…

    nu, de "Blind Watchmaker" era vorba.
    Cind ajung in .ro trebuie sa iesim la un cico sa-mi explici si mie cum stau lucrurile cu logica modala.

     
  • At 9:53 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    it's a necessary must

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory