all the small things
 
Wednesday, December 10, 2008
Despre realitatea dubla
Ca-ntr-o haina cu 2 fetze, orice lucru este imbracat. Simt asta mai ales dimineata devreme, cand sunt proaspat trezita, adanc somnoroasa. Acela-i momentul cand am cel mai clar senzatia de realitate dubla.

Tot ceea ce este imaginat sau visat este real.
Tot ceea ce este trait este real.

Imi rasucesc niste suvite de par pe degete si ma astept sa ating 2 texturi suprapuse si diferite.

Studiu de caz 1 – Bucurestiul

Visat, harta lui se desfasoara cu totul altfel decat in trezie. Bat la pas stradutele Calea Victoriei, Lascar Catargiu, Bulevardul Dacia, Strada Polona si dau peste alte cafenele, alte cladiri, alte piete si curti interioare. Totul este aiurea insa coerent. Pasii mei nu fac zgomot, merg incet incetisor, privesc mult si invat lucruri care nu imi vor folosi nicaieri, nicicand. Amintirea locurilor de aici nu va face decat ca intr-o buna zi, cand nu voi mai visa, sa ma ratacesc. Numai in alta parte poate fi altceva.

Orasul se deruleaza in fata mea din nou. Geamuri turcoaz cu muscate visinii, ferigi olive si niste haine puse la uscat pe o sarma praf praf praf un sant cu niste tobogane un frigider stricat aruncat langa un tomberon o strada lunguiata mirosind a alga o firma luminoasa BAR doua masute asezate pe trotuar un acordeon cu o bareta rupta aruncat de cineva, apoi clinchetul unei biciclete si rotile ei invartindu-se repede repede repede pana nu mai distingi spitele intre ele amalgam.

Usor ametita, ducandu-mi mana la ochi pentru a-i curata, ma trezesc privind in fata mea paletele ventilatorului cum se-nvartesc. Lovesc aerul incetisor si fiecare lovitura o resimt fix in memoria mea, separand fiecare imagine din vis precum fotografiile intr-un clasor.

Maimuta se uita chioras la ventilator si apoi la mine. Nici nu intrezareste bicicleta. Ea nu simte fata si reversul realitatii. Relaxata ii zambesc. Nu vei sti niciodata, draga maimuta, niciodata ca fiecare ens are doua existente. Viata si viata sa.

Labels: ,

posted by Diana Adela Martin @ 3:07 PM  
2 Comments:
  • At 1:55 PM, Anonymous Anonymous said…

    De ce n-a comentat nimeni aici? Sa fie ceva ce ai scris doar la mine in vis?

    Indoiala. ens pe ultimul rand inseamna sens, sau are un alt sens ce schimba sensul povestii cu sens?

     
  • At 4:07 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    pt liniste probabil. si dintr-o teama de a nu spori comentariile din viata aceasta nevirtuala de zi cu zi. ca doar cred ca stii, orice comentariu se dubleaza. unul aici pe blog, altul auzindu-se galagios chiar aici, la ureche. si ce ne-am face cu atata galagie in jur, nu?? :) perfect de inteles, nu?? :)

    ens nu e sens desi un sasait s-ar bucura sa fie-asa. iti voi da un mail. cu linkuri. dar nu acum ca netul merge greu. candva. la anul

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory