all the small things
 
Saturday, March 22, 2008
TOP SECRET

Cand vine vorba de doctori sunt mereu EXTREM de cuminte. O fata linistita si la locul ei. Colaborez, explic, arat cu degetul spre zona dureroasa mai la stanga, da, aceea... exact. Dar adevarul gol golut este ca totul nu-i decat un rol pe care il joc. Si asta de teama ca nu cumva doctorul sa ma parasca. Cui? Farmacistei. Iar o data ce farmacista imi afla acriturile, neobrazarile si rautatile tare mi-e ca va da vestea mai departe. Si voi ajunge astfel sa-mi transform dosarul medical in cazier.

Si am DOVEZI care sa-mi sustina afirmatiile. Cum ar fi RETETELE. Intelege careva ce scrie DE FAPT intr-o reteta? Doctorul scrie ceva ilizibil pe o hartiuta, tu o iei dupa care te duci linistit la farmacie si i-o inmanezi farmacistei. Ea se uita putin la reteta, apoi la tine pe sub ochelari, apoi din nou la reteta si suspina cu convingere Ahaaa. Ce naiba vrea sa insemne asta, Ahaaa ce?


Neobrazata asta din fata ta mi-a spus salut cand a intrat in cabinet. Plus ca mi-a trantit si una peste palma cand i-am bagat mana in chiloti. O fetita rasfatata care imi vorbeste de la egal la egal. Mie, un doctor!!! Las-o sa creada ca are o banala indigestie cand de fapt e vorba de apendicita.


Se uita lung la mine, isi scoate ochelarii si suspina Ahaaa. Isi pune ochelarii la loc si se stramba putin. Mda, pai sa vedem

Cred ca asta a fost si motivul pentru care de la acea consultatie zambesc. Doctorului care mi-a spus ar putea fi peritonita. Stii…se poate muri din asta. Dar nu as putea sa-ti zic cu siguranta daca ai sau nu. Doctorului chirurg de garda care ma asigura ca desi mi-e rau ar fi mai sigur sa nu-mi ia tensiunea. Ca sa evitam erorile de diagnostic. Vezi tu, eu nu ma pricep la citit tensiunea. Ca la o gluma buna.

DECI: Eu cred ca farmacistele sunt de fapt secretarele unei organizatii. Citesc tot felul de retete si mai apoi consemneaza tot ce-i scris in ele. Pentru a tine evidenta celor care nu dau plicuri, celor care nu spun sarutmana dom’ doctor, sa traiesti! Mai pe sleau, celor care au un comportament subversiv. Da, asta-i termenul potrivit, SUBVERSIV! Totul este insa o operatiune TOP SECRET asa ca ar fi intelept sa nu facem tam-tam de toata tarasenia asta.

De nu-i asa cum spun si-i altfel, cum se face ca nu-s retetele lizibile? Hmmm… ce au de ascuns? ;)

posted by Diana Adela Martin @ 1:15 AM  
13 Comments:
  • At 12:07 PM, Anonymous Anonymous said…

    Good to know about this...O sa fiu cu ochii in patru la urmatoarele analize...Si zici ca trebuie sa ii zic saru' mana la doctor? :-D

     
  • At 9:48 PM, Blogger lumi said…

    ca orbii lui sábato:-) doctorii vor conduce cindva lumea, iar farmacistele le vor livra numele celor care trebuie sa fie trimisi in prima linie a experimentelor. ilizibile, desigur

     
  • At 9:51 PM, Blogger andrei cavassi said…

    hehe mama plus bunica sunt medici si cand eram mic mai imi lasau biletzele..si intotdeauna ma chinuiam sa descifrez..se pare ca all docs scriu oribil;)

     
  • At 10:54 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    alex: fii atent si la tonul pe care spui saru'mana dom' doctor.

    lumi: cum se cheama cartea?

    andrei: DECI vor conduce sau nu doctorii lumea? vad ca esti infiltrat in lumea lor

     
  • At 1:47 AM, Blogger Dani Mocanu said…

    Nu numai ca consemneaza totul. Adevarul complet este ca farmacistele ne vindeca pe noi si doctorii numai stau in lumina reflectoarelor. Cei din umbra au puterea. :)

    "Eseu despre orbire" se numeste cartea, dar e scrisa de Saramago.

     
  • At 10:32 AM, Blogger lumi said…

    "despre eroi si morminte" se cheama cartea si e de sábato. "eseu despre orbire" a lui saramago e, evident, tot despre orbi:-), dar nu la ea ma gindisem.

     
  • At 11:23 AM, Blogger Dani Mocanu said…

    my mistake :D

     
  • At 11:38 AM, Blogger lumi said…

    nu-i problema:-)

     
  • At 3:19 PM, Blogger Sahara Penguin said…

    mm.. mama e farmacista. la un moment-dat incepusem sa pot descifra retetele... pentru ca o ajutam sa tina evidenta compensatelor intr-un fox pro :D in timp incepi sa intelegi... :D

     
  • At 10:42 PM, Blogger Hefe said…

    nu toti docs scriu oribil... adica eu scriu chiar frumos... dar nu-s doctor... INCA

     
  • At 12:06 AM, Blogger Diana Adela Martin said…

    hefe: pentru ca te-am prins pe blogul meu nu pot sa nu profit de aceasta situatie si sa nu te intreb:

    (ipotetic vorbind) imi scartaie putin genunchiul drept. si s-a modificat putin si linia osului care porneste de la genunchi si duce la glezna. este grav? se va stramba piciorul si mai mult pierzandu-si astfel frumusetea? sa intru in panica pentru asa o chestie sau sa fac un gest cu mana spunand ehh...nu-i nimic serios?"

    [am transcris intocmai framantarile unei bune prietene - care bineinteles ca nu sunt eu ]

     
  • At 6:25 PM, Blogger Hefe said…

    ipotetic vorbind: si mie-mi scartaie putin genunchiul stang. facem schimb?

    acuma serios: eu macar stiu de ce e bulit genunchiul meu, ca am rupt un ligament in dansul. zi-i prietenei sa se duca si sa se caute. e posibil sa nu fie nimic si sa ramana la fel de frumoasa la genunchi. fuguta pana la ortopedie si vad baietii de acolo care-i treaba.

    despre cum sa tratezi cu dom' doctor... mie nu-mi place sa ma ia lumea cu 'dumneavoastra' and so on pt ca am 22 de ani. daca aveam 90, mai intelegeam.

     
  • At 7:56 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    iti dau eu stangul meu pe stangul tau. mi-ar placea sa fredonez sau sa zdrangan o melodie in timp ce merg.

    am fost la ortoped, pe cuvant ca am fost. INSA ... am uitat sa ii spun de genunchi. ne-am luat cu altele (i.e. cu coloana)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory