all the small things
 
Sunday, November 04, 2007
Niste ganduri
Putini oameni la intalnirea de azi de la Teatrul Act cu Josef Nadj. E ciudat sa vezi cum niste tipi care sunt importanti pentru ce se intampla acum in cultura europeana si care impun noi forme de exprimare artistica trec ignorati in spatiul cultural bucurestean.

Primavara asta m-a intristat sa vad la sala mare a TNB vreo 30 de spectatori la Drumul spre Damasc regizat de Oskaras Korsunovas (laureat in 2006 al Europe Theatre Prize for New Theatre Realities. BTW Josef Nadj a primit la randul lui acest premiu, tot in acelasi an). Uneori ma gandesc ca pur si simplu nu le poti face concurenta cazacilor zburatori.

Josef Nadj - Un om care a povestit incercarile lui inspre metoda proprie, trecand prin observarea comportamentului animalelor, mima, scrima, acrobatii, teatru al mastilor. Un om in cautarea acelei farame de umanitate ferita de scleroza si imbatranire, mereu apta sa redescopere lumea si sa se lase fermecat de ea, un alchimist care cauta sa decanteze miscarea in speranta de a fauri emotie si sentimentalitate, de a starni instinctele prin imagini. Un prestidigitator metafizic ar spune Bruno Schulz. Un jucaus mistocar.

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 4:36 PM  
3 Comments:
  • At 1:26 PM, Anonymous Anonymous said…

    O intrebare
    Penelopa, ala cu huiduielile, a lipsit de la aceasta intilnire? :D
    O observatie
    Tu si DD faceti parte dintr-o alta lume. Nu a noastra, a muritorilor desi, va invirtiti printre noi.

     
  • At 1:28 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    la aceasta intalnire a lipsit. dar a fost prezent la altele, de asemenea importante + festuri de teatru. & BTW portalul cultural www.liternet.ro e al lui.
    tu ce mai faci? long time no talk

     
  • At 10:50 PM, Anonymous Anonymous said…

    Migrez de la un blog la altul. Altfel spus, un cuc in cautarea unui cuib. Sau reversul acelui Zbor deasupra unui cuib de cuci al lui Kesey. :D

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory