all the small things
 
Monday, November 26, 2007
Downdated
Saptamana trecuta am prins in treacat una dintre emisiunile dedicate alegerilor europarlamentare, mai exact cea in care are loc un mini concurs de cultura generala. Nu stiu daca ati observat si voi maniera in care moderatorul se disculpa pentru eventuala lipsa de cunostinte a candidatilor. Pe mine m-a amuzat nitel.

Stiti, acesta este mai mult un concurs de noroc. Deci nu e nici o problema daca nu stiti. Nici noi nu stim toate raspunsurile la intrebari. Nici cel care a redactat intrebarile nu stie toate raspunsurile. Si oricum, acum traim in epoca internetului, daca nu stim ceva putem oricand sa apelam la Google. Sunt intrebari foarte foarte grele si sa nu desconsideram rolul pe care il joaca norocul intr-un astfel concurs.

Si a inceput si "pokerul" de cultura generala. Prima mana i-a apartinut unui candidat de la UDMR (dar nu are asa importanta partidul) care a trebuit sa raspunda tocmai la intrebarea fiti atenti Cu ce forma geometrica se aseamana Franta? Maiculita maiculita greu. Parlamentarul se codeste ce se codeste si in cele din urma recunoaste ca nu stie raspunsul la aceasta intrebare.

Las la o parte faptul ca m-a mirat ca domnul respectiv se uita la intrecerile sportive cu sonorul dat la minim (altfel cum de nu a auzit, macar in treacat, despre selectionata sau reprezentantii Hexagonului ?). Ce m-a surprins a fost sa descopar acest program educational Clasa EUROPAatru care isi propune sa formeze elevii de clasa a 4a, cetăţeni de mâine ai Uniunii Europene, pentru a deveni purtătorii noştri de cuvânt în familiile lor (Jonathan Scheele). Clasa EUROPAtru este un program destinat elevilor de clasa a patra ce are ca scop transmiterea informaţiei europene într-un context adecvat vârstei, împletind informarea cu jocul, contribuind astfel şi la dezvoltarea creativităţii şi spritului de competiţie intre elevi. Astfel copiii invata ca Belgia este faimoasa pentru bomboanele de ciocolata, ca irlandezii mai cred si azi in spiridusi, ca englezii beau ceai la ora 5 fix, ca Italia are forma unei cizme si Franta pe cea a unui hexagon.

Mi-ar fi placut ca prezentatorul sa-i fi pus sa recunoasca la final ca NU SUNT MAI DESTEPTI CA UN COPIL DE CLASA A 4A.

P.S. L-am apreciat pe contracandidatul domnului de la UDMR care a dat dovada de solitaritate cu acesta si a recunoscut ca nici el nu stie sa raspunda la intrebarea ce-i picase.
posted by Diana Adela Martin @ 8:38 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory