all the small things
 
Friday, May 04, 2007
Fashionista's Paradise is the Mathematician's Inferno
Zi de zi, in fata dulapului cu haine, jumatati de ore fragmentate de razgandiri. Multe haine, multi pantofi, multe accesorii, al naibii de multe sticlute de parfum. E greu sa aleg arunc cuvintele in barbia in care imi sprijin fata nedumerita.

Mutra ironica a lui Bertrand Russell imi apare in fata ochilor ntz ntz ntz!!! iti faci griji degeaba, dearest imi sopteste cu mustrare. Se lafaie pe canapeaua mea verde si, pufaind dintr-un trabuc, incepe sa imi tina lectii moralizatoare. Si asta in timp ce imi probez noii mei pantofi!!! Fataindu-ma prin casa pe ici pe colo au tocul cam inalt, nu? ma lovesc de tacerea lui. Ma uit la fata lui verzuie si il sagetez cu privirea furioasa daca nu reusesti sa empatizezi cu mine, poti la fel de bine sa pleci! - Dearest, 've been married for three times (acces de tuse). - Four times, il corectez eu. - I know how to handle this situation. Here's what i used to tell my wives (tuseste din toti rarunchii)

Worst case scenario:
Un milionar excentric. Eau de cologne, multe haine, multi pantofi, multe accesorii. O infinitate de perechi de pantofi, o infinitate de perechi de sosete. Cum sa aleg suiera cuvintele in barba nerasa de cateva zile a milionarului. John fii amabil si alege-mi tu un pantof din fiecare pereche. John ridica din umeri. Zau John, ce e atat de greu, ia pantoful stang al fiecarei perechi. John does just that.

Next morning, ce crezi? Milionarul il cheama pe John. John fii amabil si alege-mi o soseta din fiecare pereche. John ridica din umeri. (Eu casc) Milionarul da sa ingaime un raspuns insa, fii atenta aici Diana, nu stie ce instructiune sa ii dea. Milionarul nu ii poate da nici o indicatie. Heh? Heh? Ce zici de asta? Spre deosebire de pantofi unde ii poate indica o modalitate de a alege unul dintr-o pereche, in cazul sosetelor nu ii poate indica nici o modalitate de a alege o soseta dintr-o pereche. Alegerea e arbitrara!!!

You see, Diana, you see? Poooor little John, so not poor little Diana.

Micsorez ochii si il privesc printre gene. Il fixez cu privirea zau Bertrand, nu ai inteles nimic. Asta chiar nu e o problema. Un matematician metrosexual ar fi inchis ochii si ar fi zambit la priveliste. But not you, Mr! Noo... all you saw was Axiom of Choice . Vezi tu am ridicat eu tonul problema este ca am prea putine haine. Da-mi o infinitate de haine si iti dau cuvantul meu ca nu voi face o problema din alegerea arbitrara a acestora.

Bertie mustaceste si face un semn cu mana hai lasa. N-ai inteles nimic.. Pantoful pe care l-am aruncat inspre el loveste peretele. Bertie devine din ce in ce mai transparent, pana dispare.

Labels: ,

posted by Diana Adela Martin @ 10:38 PM  
14 Comments:
  • At 8:32 PM, Blogger Papusa ruseasca said…

    :)mi-a placut mult ce ai scris! mi se potriveste si mie...

     
  • At 5:48 AM, Anonymous Anonymous said…

    Better case scenario:

    It's common knowledge that you're Bertie's latest princess.

    Savoring his Partagas cigar he looks at you with absent eyes. "Damn shoes, great body" he thinks, giving out nothing...Ceva din nelinistea ta il amuza teribil...Era pregatit, stia ce va urma: parada scurta, privirea si apoi zborul pantofului drept...

    Cu gesturi lenese, din ochi, iti atrage atentia spre masuta rotunda...langa veioza, o carte de credit si un biletel "enjoy, have fun shopping...signed B"

    N-ar fi fost Bertrand daca ti-ar fi spus limita cartii de credit...

    Mergi, stiind ca-ntr-o zi o vanzatoare ursuza iti va spune: "ne pare rau, nu mai sunt bani pe cardul asta, aveti altul?...(O secunda de liniste)..."It's all taken care of, darling" se aude vocea lui Bertie..."Great choice, Diana....greatest choice"

     
  • At 11:58 AM, Blogger Diana Adela Martin said…

    ochii mi-au cazut pe biletelul care insotea cartea de credit. Ca o aparitie prevestitoare, initiala prenumelui lui Bertrand aparea, clara si boldata, drept ∞ . Zambesc, o steluta face cling lovindu-se de dintele din fata. Stiu ca nu are nici un rost sa imi fac griji privind limita cartii de credit.
    Topai de doua ori si pornesc la drum.

     
  • At 12:00 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    la poupee rousse: nefericite noi, care trecem zilnic prin caznele alegerii vestimentatiei ;)

     
  • At 1:23 PM, Anonymous Anonymous said…

    Lasa ca empatizez eu :)
    De cate ori nu am intarziat (uneori cu orele) la intalniri/cursuri/munca, din cauza razgandirilor vestimentare! Si nu cred ca ma voi vindeca vreodata :D

     
  • At 7:11 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    cheers to that! :D

     
  • At 11:52 AM, Blogger Audrey said…

    eu nu fac asa. aproape niciodata nu imi schimb opinia in privinta imbracamintii. ma uit prin dulap, imi aleg ceva si ma tin de alegerea facuta, care aproape intotdeauna e inspirata. pacat ca nu fac asa in mai multe aspecte ale vietii mele.

     
  • At 12:37 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    e un inceput bun si acesta :)

     
  • At 5:54 PM, Blogger lektor said…

    hmmm, axioma alegerii. ce nenorocire!

    prefer oricind lema lui zorn.

    dar poate ca e doar meteahna de metrosexual.

    un barbat adevarat alege domle, fara nici o axioma. pur si simplu pune mina.

     
  • At 8:56 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    unde se mai pot gasi barbati adevarati dc nici in manualele de matematica nu?

     
  • At 9:03 PM, Blogger lektor said…

    hehe, rea pina la capat :)

     
  • At 10:50 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    aparentzele inseala! intreaba orice filosof

     
  • At 12:59 AM, Anonymous Anonymous said…

    Milionarul are, totodata, multe, multe carduri bancare. Sunt atat de multe, incat are are nevoie de un soi de evidenta a lor. E exclusa varianta unui registru, fiind prea mare. Va avea tot niste bucati de plastic, mici cat niste carduri. Ne vom numi carduri-catalog, si ele vor fi de doua tipuri: cele tip A se contin si pe ele pomenite, iar cele de tip B, nu. Un card-catalog care contine toate cardurile catalog de tip B.. stii tu povestea!

     
  • At 1:28 AM, Blogger Diana Adela Martin said…

    haha ma bagi in alte belele acum Catalin C Vasii!
    hai sa-i lasam doar un card. universal valabil. si necesar.

    deal? :)

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory