all the small things
 
Wednesday, May 27, 2009
Adevarata problema a fotbalului
- Stiti care este deci problema fotbalului? ma intreaba un taximetrist, pentru a putea sa-mi dea tot el raspunsul care-l macina.
- Care e? ii servesc raspunsul
- Sa stiti ca nu e un raspuns simplu...

Adevarata problema a fotbalului, stimata duduita, sunt suporterii.. da da.. Nu vedeti si dumneavoastra ce dezastre fac: rup scaune, se iau la bataie, arunca fumigene si tot soiul de obiecte pe teren. Pai iti mai arde sa mergi pe stadion in atare conditii? Abia iti mai arde ca privitor, darmite ca jucator.. Va spun, in curand or sa se joace meciurile cu tribunele goale. Si ce sport o mai fi si ala din care lipsesc suporterii?? Se duce naibii tot farmecul..

Da' nici cu suporterii nu stau lucrurile atat de simplu.. Pai problema lor sunt chiar arbitrii. Ziceti si dumneavoastra, cum sa reactionezi cand arbitrii iti dezavantajeaza echipa? Pai nu iti vine sa urli si sa arunci si sa te manifesti ca toate alea? C-asa e-n firea omului, la nervi mai face si lucruri nesabuite. Pai nu?

Iar in ce priveste arbitrii, continua cetateanul cu si mai multa inversunare, avem atatea probleme din cauza lor numai si numai din cauza echipelor. Antrenorii si jucatorii deopotriva. Daca si-ar vedea de treaba lor, sa dea echipa cat mai multe goluri, nici nu s-ar simti acolo o greseala de arbitraj. Pai sa dea vreo 10 boabe, mai conteaza atunci ca arbitrul nu le da un amarat de gol? Uite, de pilda cum se intampla in baschet, in handbal, in rugby.. Pai acolo se simte daca te neindreptateste la un gol??

Fotbalul e dezlanat, haotic, dezoganizat... Faza si golul, asa ar trebui sa fie. Un corner ar trebui gandit si executat ca o lovitura la biliard. Insa nu. Scorul este de cele mai multe ori doar rezultatul efortului lipsit de calcul.

Vedeti dumneavoastra, adevarata problema a fotbalului este insasi fotbalul. Pai daca nici americanii, care-s destepti si primii in toate, nu se uita la un asemenea sport, va dati seama ce sport ca vai de mama lui e si fotbalul asta? Numai pentru tontzi..

Si sa nu credeti ca vorbesc ca un neprofesionist. Nu! Sunt un fost arbitru. De hockey.
posted by Diana Adela Martin @ 11:45 AM  
17 Comments:
  • At 1:13 PM, Anonymous adriana said…

    buna diana ,frumoasa conversatia si adevarat ce a putut spune ,daca ar fi goluri marcate nu s-ar vede gresala albitrilor,poate mai rau hahaha,chiar a fost un lucru corect ce-a spus.

     
  • At 3:22 PM, Blogger comanu said…

    adevarata problema a fotbalului e ca n-o sa mai fie nicio problema cand unirea o sa ia campionatul. am zis.

     
  • At 3:35 PM, Blogger thian1899 said…

    totusi fotbalul nu e baschet sa se termine 88 la 85, nici handbal sa se termine 25 la 23. nu e nici macar tenis, sau volei sau ping pong. nici macar rugby. se marcheaza rar. e ca si la ski. daca vantul bate prea tare din fata, iar la adversar din spate... uneori nu mai poti face nimic. sutimile conteaza daca valorile sunt echilibrate.

     
  • At 5:12 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    comanu: ce-mi place cand iau echipele din provincie campionatul.
    Iar pt gigi am un plan: m-am gandit sa fuzioneze steaua cu barcelona si sa il roage pe gaudi sa le faca niste cruci pe echipamentul de joc, pt noroc. cred ca ghinionul lui becali a fost ca nu l-a intalnit pe gaudi.. i-ar fi cumparat tot parcul! o sa scriu despre asta. candva

    adriana, thian1899 mie imi place fotbalul asa cum e. taximetristul insa avea inversunarea si frustrarea celui care reprezenta un sport nepopular. nu atat d epopular ca fotbalul.

     
  • At 5:30 PM, Blogger comanu said…

    misto ideea. dar n-ar fi mai bine ca gaudi sa sculpteze cruci fiecaruia in parte? si sa le poarte la gat, iar cand intra pe teren, pt noroc sa treaca pe la toti coechipierii, inclusiv rezerve si stuff si sa-si pupe crucile unii altora. totusi asta necesita angajarea lui nea puiu pe viata, ca daca nu dovedesc ei adversaru cu crucea, sa-i dea la mir nea puiu cu iconitele.

     
  • At 6:07 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    Comanu! :)
    mdap.. fotbalul nostru are nevoie de cruci. si de o slujba de pomenire, la cum arata deocamdata.

    cu cine tii astazi?

     
  • At 6:13 PM, Blogger comanu said…

    cu liverpool.
    deci cu barcelona.

     
  • At 6:42 PM, Anonymous adriana said…

    ce draguti sunteti :) ))) eu tin cu liverpul hahaha dar parca e mai frumos barselona ,diana nu-mi place fotbalul in schimb imi placea sa joc tenis cu piciorul :)

     
  • At 12:39 AM, Blogger skythes said…

    silly me. eu care credeam ca adevarata problema a fotbalului e mingea. sau piciorul.

     
  • At 11:57 AM, Anonymous adriana said…

    da diana e asa cum ma asteptam ,juristul nu se ocupa de aceasta repartitie si cand s-a dus astazi sotul sa intrebe pe executor ,a fost surprins nici nu stia despre ce e vorba ..asta e romania ,e clar ca e promisa cuiva mare nu se poate asa ceva dar ce ma uimeste ca de fiecare data m-am dus la primarie si a spus ca trebui sa nu renunt la repartitie ..pai sa-mi spuna ei cum,pt ca eu nu cred ca juristul nu e sustinut de cineva pt cineva

     
  • At 11:06 PM, Anonymous adriana said…

    salut diana un wichend placut

     
  • At 9:59 PM, Anonymous făniţă said…

    super postul!

    mi-a făcut ziua mai veselă. chiar şi cu ploiile ăstea! :D

     
  • At 7:18 PM, Anonymous Anonymous said…

    Oare si atunci cand NT Yankees castiga liga, voi spuneti ca a castigat-o o echipa din provincie, pentru ca ei sunt din New York si nu din Washington DC?

     
  • At 12:36 PM, Blogger LZ said…

    Ce iti e si cu fotbalul asta, domnule!

     
  • At 2:46 AM, Anonymous zamolxis said…

    io zic ca toate problemele ar dispare daca s-ar spala bezmeticii pe dinti. si sa alerge mai mult. cu ochii.

     
  • At 1:26 PM, Anonymous adriana said…

    salutari la toata lumea ,diana ce mai faci?
    probabil ca esti in egzamene ...iti urez mult noroc..se pare ca la varsator incepand dupa 15 iunie s-a terminat cu norocul lui asa ca se pare ca o voi uao de la capat ..salut

     
  • At 1:28 PM, Anonymous adriana said…

    iarta-ma cum am scris :(

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory