all the small things
 
Thursday, June 05, 2008
Cum sa slabesti la modul relativ
Cum sa slabesti? Nimic mai simplu. Iata RETETA REVOLUTIONARA A DOMNULUI TOMPKINS - bazata pe contractia Lorentz-Fitzgerald:

var 1:
Mutati-va intr-un oras in care limita de viteza a luminii este de, sa zicem, 50 km pe ora. Sau chiar mai putin. Aceasta metoda de slabire, cunoscuta in randul specialistilor ca "alegerea lenesului disperat", este ideala pentru acelea dintre dumneavoastra care vor sa arda calorii instant fara a face eforturi deosebite. Avantajul demn de luat in seama al acestei propuneri este acela ca nimic din practicile voastre de zi cu zi nu trebuie modificat: nu e nevoie sa mancati mai putin, nu e nevoie sa faceti mai multa miscare. Nu e nevoie nici macar de acele creme si lotiuni pe care cred ca deja ati risipit o avere.

var 2: Daca sunteti o fire activa si alerta s-ar putea ca prima varianta sa nu va priasca. Aveti nevoie de o cura de slabire care sa se potriveasca personalitatii dumneavoastre dinamice. In acest caz, sfatul meu este sa incercati sa va deplasati cu o viteza cat mai apropiata de viteza luminii. Cu cat veti merge mai repede (~ 300,000,000 m/s) cu atat veti aparea mai suplu. Si asta nu e tot! Studiile au aratat ca in cazul celor care au ales aceasta metoda productivitatea la locul de munca a crescut simtitor. Aceasta deoarece va va lua mult mai putin timp sa va duceti sarcinile la bun sfarsit.

Suna prea bine pentru a fi adevarat? Ei bine, nu! Calculele efectuate de specialisti tocmai asta demonstreaza!

- Si gata, asta-i tot, de-acum inainte voi fi mai slaba?
- Depinde pentru cine, draguta, vrei sa fii slaba. Nu uita, surplusul de greutate se afla in ochii privitorului.
- Dar tocmai asta e, eu vreau sa fiu slaba la modul absolut, nu relativ doar la sotul meu.
- Problematizezi aiurea, draguta. Esentialul este ca de-acum poti astepta vara fara a-ti mai face griji in privinta siluetei!

Dezamagit de tot felul de retete care au dat gres? Nemultumit de metabolismul vostru? Prajiturelele cu ciocolata va fac viata un chin? Cititi George Gamow & Russell Stannard - Minunata lume a Domnului Tompkins, povestea fantastica a fizicii si veti vedea lucrurile altfel. Cartea o gasiti online aici, iar reteta de slabit este explicata in primul capitol.


*

O anecdota legata de titluri care par a acoperi alt subiect decat cel al lucrarii propriu-zise, ca si cand ar fi niste accesorii care nu se potrivesc cu rochia:

Graeme Forbes - un filosof responsabil de noptile albe ale multor studenti ;) - a publicat acum cativa ani o lucrare de filosofia logicii in care analizeaza problemele legate de atitudinile propozitionale. Genul de subiect cu care numai un filosof si-ar bate capul si care atrage putini cititori. Surpriza insa - cartea asta a avut vanzari foarte mari pentru o lucrare care se adresa unui public restrans. Ce naiba, care e secretul unui bookbuster filosofic? se intrebau cei din domeniu. Raspunsul: titlul.

Iar titlul cartii lui Forbes este Attitude Problems :) Un titlu care suna a self-help si care a atras departamentele de resurse umane ale companiilor dar si diversi indivizi chititi sa rezolve problemele legate de atitudine. A lor sau a celorlalti, nicidecum a judecatilor. Attitude problems? Ntz ... propositional.

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 8:47 PM  
7 Comments:
  • At 10:58 AM, Blogger phat said…

    *300.000.000 m/s
    sorry nu m-am putut abtine:D

     
  • At 12:45 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    mersi :) am convertit viteza in metri grei si am taiat din 0

     
  • At 1:41 PM, Anonymous Anonymous said…

    @Diana: "Graeme Forbes - un filosof responsabil de noptile albe ale multor studenti ;" - nu au fost nopti nedormite :) a fost fun.

     
  • At 3:55 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    mad hatter: am presupus ca targetul blogului vostru sunt cei carora mr forbes le-a dat de furca. eu stiu multi studenti care au tremurat din cauza lui pana in ultimul an, inainte de licenta :)

     
  • At 4:51 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    mad hatter apropo de un post de pe blogul tau (nu am putut lasa comentariul acolo deoarece nu au trecut linkurile).

    cateva resurse pe care le-am gasit online:

    ted sider si-a pus draftul unei carti de metalogica ce urmeaza sa apara la Oxford Up aici:
    Logic for Philosophy

    john burgess are si el ultimul draft al unei lucrari de filosofia logicii inainte de publicarea la Princeton University Press:
    Philosophical Logic

    si stefan bilaniuk are un curs de logica matematica postat integral:
    A Problem Course in Mathematical Logic

    lucrarea de doctorat al lui John MacFarlane in care intra putin si in istoria logicii (kant, frege): What Does It Mean That Logic Is Formal


    tot ted sider (mi se pare ca expune f clar) cursul sau de teoria seturilor:
    Set Theory

    Laters!

     
  • At 11:18 PM, Anonymous Anonymous said…

    @diana: mersi mult! o sa fac o pagina cu linkuri pe ldo1. am o lista de linkuri, dar cred ca e cazul sa fac o pagina pt asta, ma gandesc ca e nevoie de o sortare (nu se poate sa le las asa aiurea...).
    da, asta era scopul blogului. acum, nu mai e doar asta, o sa postez si chestii la care ma gandesc, rezumate etc...

     
  • At 3:40 PM, Blogger Diana Adela Martin said…

    imi place ideea voastra

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory