all the small things
 
Monday, July 28, 2008
What I Talk About When I Talk About Running...
100 km

Haruki Murakami povesteste intr-un articol din The Guardian despre un organism care alearga un ultramaraton; organismul sau. Despre maini ce resimt oboseala intr-o mai mare masura decat picioarele, despre contururile neclare ale lumii exterioare, despre indisciplina diverselor parti ale corpului. Si despre indiferenta instalata mai apoi, pas dupa pas, fata de toate acestea. Un organism care alergand ajunge sa se dezica de minte si de corp, ajungand sa functioneze ca o masinarie.

"There definitely was a being called me right there. And accompanying that is a consciousness that is the self. But at that point, I had to force myself to think that those were convenient forms and nothing more. It's a strange way of thinking and definitely a very strange feeling - consciousness trying to deny consciousness. You have to force yourself into an inorganic place. Instinctively I realised that this was the only way to survive.

I'm not a human. I'm a piece of machinery. I don't need to feel a thing. Just forge on ahead."

Povesteste despre micile revelatii ale ultimilor 30 kilometri. Cele care se produc cand depasesti bariera ce desparte un anumit mod de a percepe realitatea de un altul. Citite, le lipseste sensul. Par doar niste exprimari exagerate. Imi par mie, celei care nu a ajuns la km 75. Si insasi nuanta asta de neverosimil este cea care face o atare provocare pertinenta si tentanta. A alerga 100 kilometri.

11h42'
posted by Diana Adela Martin @ 12:58 PM   23 comments
Sunday, July 20, 2008
Silicone Beach Report

Justine se intreaba: Sani siliconati sau meduze?
posted by Diana Adela Martin @ 7:35 PM   5 comments
Thursday, July 17, 2008
Jignire si prejudecata
Am primit o brosura pentru o clinica anti avort. Mergeam pe strada si o tipa cu un teanc de brosuri m-a oprit si m-a intrebat ceva in germana iar eu am ridicat din umeri asa ca ea m-a intrebat mai clar, silabisit wherrr-are-you-frooom?? Romania ii zic eu iar ea zambeste putin stangaci spune oohh si cauta acolo in maldarul ala de brosuri una potrivita mie pe care mi-o intinde here!

Ma uit putin mirata la ea iar ea e politicoasa asa ca da sa imi explice, sa incropim o minidiscutie ca de la om la om, ca de la suflet la suflet, stiti, sa ne apropiem, sa facem a lil galbonding. Ii zambesc si eu automat asa, ca reactie la zambetul ei larg aparut din senin pe fata ei, exact ca o luna branzoasa ce strapunge norii. Un zambet al civilizatiei menit sa disimuleze indiscretia ei, barbaria asta fata de intimitatea launtrului meu. Sooo, you ar pregnant? se uita la mine si raspunde maybii not.. but if yuu ar si se intrerupe putin pentru a-si alege cuvintele, acele cuvinte care sa para politicoase desi nu sunt. Nu au cum sa fie politicoase, sunt cuvinte care se insinueaza agresiv in launtrul meu, cuvinte taioase care fac harsssht cu intimitatea mea pana scot de-acolo, pana extrag cu toata forta lor fiinta asta diforma si stalcita conforma cu prejudecata ei despre mine.

If you ar pregnant and don't have .... funds to suppot yooor baby here's something to help you. There's this clinic opened suun who come in suppot of yaang mothers who can't raise their babies. There's always a sollution. Just contact them. If you'll need them, that iz. Maybiii yes.

And pliis tell your friends. Have a nice day!!

www.hli.org: "We exist not only to fight the evils of abortion, contraception, sex education and family breakdown, but also to bring the good news of the Gospel of Life to the nations"

[O sa va spun mai multe detalii mai incolo]

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 12:29 AM   7 comments
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory