all the small things
 
Monday, October 22, 2007
Minutul de Film
Joi la Centrul Ceh vor fi proiectate 'filmele care au fost selectionate la festivalul Filminute.

Puteti vedea aici un film regizat de Catalin Leescu, unul din filmele castigatoare, iar mai jos un dialog intre doi ursi polari pe marginea incalzirii globale.


posted by Diana Adela Martin @ 8:11 PM   7 comments
Sunday, October 21, 2007
Iepurasii se sinucid
In albumul de benzi desenate The Book of Funny Suicides Andy Riley aduce un omagiu acelor iepurasi care si-au pierdut vointa de-a trai. Mai multe ipostaze suicidare cu iepurasi existentialisti sictiriti aici
posted by Diana Adela Martin @ 10:17 PM   6 comments
Friday, October 12, 2007
Flash&Bloodback
Mai imi sangereaza din cand in cand gingia patandu-mi fata. Ceea ce poate fi nitel mai ciudat si mai jenant decat atunci cand te patezi cu sange pe turul pantalonilor. Pentru petele de ciclu that bloody waste of fucking time oamenii-martor au explicatii evidente care de cele mai multe ori nasc chicoteli si mistouri, remarci de buna dispozitie care ii inveselesc pe cei din jur. Insa sangele care incepe sa siroiasca spontan de mai stiu eu unde nu e atat de prietenos cu privitorii, fiind mai degraba Carrie decat CareFree.

Ii dadeam fel si fel de indicatii unuia dintre mesterii ultimelor zile cand deodata am simtit cateva bule de sange care trec printre dinti, scurgandu-se apoi in siruri pe barbie. Barbatul a parut terifiat. Probabil se gandea ca toate lucrurile acelea pe care le vazuse in filme nu au cum sa i se intample tocmai lui si uite totusi o metamorfoza se produce in direct chiar acolo sub proprii sai ochi. Port conversatia fireasca, ii spun ce pungi sa care, in ce ordine, cu care sa aiba grija atentie fragil si toate astea in timp ce stau in fata lui ca un personaj OTV menit sa faca surprize oamenilor obisnuiti, cu siroaiele mele de sange susurand spre barbie. In tot acest timp el ma priveste speriat si se grabeste sa faca tot ce ii spun.

Se impiedica in timp ce o ia inspre pungi, arunca din cand priviri mirate inspre mine; eu care imi pastrez forma specia si culoarea, dar si siruitul de sange de pe barbie, neclintita tacuta si impasibila. Ceea ce poate parea putin crud din partea mea caci omul ar vrea sa stie daca o sa i se intample ceva, asteapta nerabdator un indiciu din partea mea, orice, iar eu nu-i dau decat indicatii.

*

Ma lovesc arareori in vis de un neon care palpaie. Palpaie cu fotografii fosforescente si palpaie atat de tare incat ma doare dosul pleoapelor. Incerc sa prind imaginile care se itesc din poza insa dureaza prea putin, fiind succedate in cateva secunde de altele. Si in adormirea mea nocturna in loc sa visez imi apare ceea ce as fi putut sa visez daca as fi stiut cum sa las aprins neonul. Frustrant

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 1:32 AM   11 comments
Thursday, October 11, 2007
Somethings
Inca ceva inainte sa ma mut.

Tocmai am citit un articol care mi-a placut teribil. Adrian Georgescu a scris poate cel mai bun articol de sport din ultimii ani, un articol despre Adriana Pirtea ocupanta locului 2 la Maratonul de la Chicago, performanta care a fost trecuta cu vederea de presa romaneasca. O super tipa.

I've got myself simpsonised here.

Mi-am dat seama cate lucruri inutile am strans de-a lungul timpului, pampoane si tot felul de brosuri, caiete cu notite din liceu, farduri devenite praf. Mi-a luat foarte mult timp sa aleg ce iau si ce nu, sa ma dispensez de lucruri din trecut care au insemnat candva ceva pentru mine, but not any more. Pasul urmator a fost sa protejez cartile dragi (Sophie K & friends) si hainele, mare grija cu hainele.

La Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret (str. Poligrafiei, nr. 4, sect. 1, undeva in lateralul Casei Scanteia) e o expozitie interesanta Adina Nanu - Retro despre costume si despre povestea lor si a unora dintre cei care le-au purtat candva demult. In ziua in care am vizitat expozitia a avut loc si o prezentare-oarecum-conferinta despre Olga Greceanu, pictorita interbelica relativ necunoscuta, o alta tipa deosebita. Mai multe despre ea in acest interviu dat de Adina Nanu Revistei 22. Si vizitati expozitia daca va fascineaza Bucurestiul interbelic si va ie pofta de ceva care ii recreaza aura g l a m o u r, sunt cateva incaperi destinate acestuia.
posted by Diana Adela Martin @ 11:02 PM   2 comments
Sunday, October 07, 2007
Fragmente - usor, de neperceput, exagerate
A opta zi. Dorm putin, abia mananc si mi-e greu sa articulez corect cuvintele. In plus fata de astea sunt durerile.

Tanjesc dupa dureri diversificate. Vreau sa primesc palme peste pulpe, sa imi inot un deget in ulei incins, ma gandesc ca ar fi dragut sa ma impiedic pe scari si sa imi scrantesc glezna. For a change.

Imi mai doresc sa comand un vis cu un elefant pufos de canapea, unul cu ochi mari si somewhat groggy, cu pampoane roz fluturand in vant si cu care sa pot zbura de-asupra Bucurestiului. Un vis anime sweet. Nu primesc insa decat Park Chan-Wook. Cum de se pricep coreenii atat de bine la teama si panica si tacere? Singurul spectacol de teatru pe care l-am vazut si pe care l-as considera un item horror este un hamlet coreean, Hamlet Death Machine. Pana sa il vad nu credeam ca genul acesta poate fi exprimat prin teatru.

Am devenit experta in emisiuni casnice. Ma uit la Euforia TV, la barfe Bulevard si la Nora pentru mama 2 (BTW ce credeti, este Carmen noua Lacramioara? Votati, va rog: pentru DA apasati tasta 0, iar pentru NU tasta 1). Pentru a socializa inventez martori si judecatori, fiind pe rand avocatul acuzarii si al apararii celor care apar la Stirile Pro TV, iar la comediile romanesti agit din palme si rad impreuna cu vocile din off. Nu pierd nici socrii, mame care pleaca sau iubite care plang. Ma simt putin mai fericita, eu cu durerile mele.

Zambesc. Imi ridic moralul citind despre masacre si dezastre (Este etic sa procedez asa? Va rog, votati: apasati tasta 3 pentru DA si 4 pentru NU):
Cand leii incepura sa raga, cameramanul ii lua in vizor si Patrick Willingford - detectand un moment de spontaneitate autentica - intinse microfonul pana in cusca. Se alese cu o bomba mai teribila decat si-ar fi dorit. O laba tasni din cusca; o gheara insfaca incheietura mainii stangi a lui Wallingford. Acesta scapa microfonul. In mai putin de doua secunde, bratul lui stang, pana la cot, fusese tras in cusca. Umarul stang se busi de gratii; mana stanga, inclusiv cativa centimetri de de-asupra incheieturii ajunse in gura leului. [John Irving - A patra mana]
Cu cine ati tinut in aceasta confruntare: cu crocodilul ntz ntz ntz sau cu jurnalistul?

Neobisnuit sa consume bere in cantitati mari, Gica Hagi nu a putut sa bea o halba imensa la Festivalul Oktoberfest, din Germania, unde a fost prezent alaturi de Ilie Nastase [...] Neobisnuit cu bautura, 'Regelui' i s-a facut rau, revenindu-si insa, rapid. [Libertatea]
Cine si ce i-a pus Regelui in bere?

-O cumpar, zic pe nerasuflate. O cumpar!
In timp ce o intinde pe hartia de ambalaj imi scot portofelul, il deschid si bag mana dupa cardul VISA cu un gest automat si precis, dar dau cu degetele de piele goala. Ma opresc surprinsa si incep sa scotocesc prin toate compartimentele, intrebandu-ma daca nu cumva l-am pus pe acolo impreuna cu vreo chitanta sau de n-o fi lipit de vreo carte de vizita. Si-n clipa urmatoare, cu un soc inabusit care-mi taie genunchii, imi amintesc. E pe birou. [Sophie Kinsella - Ma dau in vant dupa cumparaturi]
Cum se poate vindeca dependenta de cumparaturi? Any hints?

Labels:

posted by Diana Adela Martin @ 1:12 AM   9 comments
Friday, October 05, 2007
Bondish
In numarul Tabu din octombrie Monica Barladeanu ilustreaza motto-ul eroilor Bond mereu ca tocmai scos din cutie: iese din piscina echipata in costum de scafandru, cu parul aranjat intr-o coafura rigida si cu machiajul perfect finisat.



Si pentru domnii care viseaza sa devina un bond al propriului camin le recomand articolul 25 Skills Every Man Should Know: sfaturi + un util test care te ajuta sa afli unde te situezi pe o scala darwiniana a masculinitatii, un articol esential pentru aceia dintre voi care habar nu au cum sa navigeze pe mare orientandu-se doar cu ajutorul unui compas si al unei busole, cum sa recastige controlul unei masini care deraiaza sau cum sa salveze un navigator (George Copos sau poate altul) a carui barca s-a rasturnat. Nepretuit!
posted by Diana Adela Martin @ 9:20 PM   2 comments
About Me

  • HOMEPAGE
  • d See my complete profile

      Subscribe in a reader

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Previous Post
    Archives
    Links
    Powered by

    Free Blogger Templates

    BLOGGER

    Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory